AVI lezen op de iPad of iPhone: leesboekjes met geluid zijn een succes!

In september plaatsten we de eerste twee meelees e-boekjes voor beginnende lezers in de iBookstore. U vindt deze boekwinkel door in de App Store de gratis app iBooks te downloaden. Veel kinderboeken verschijnen namelijk niet meer in de App Store, maar in iBookstore. Niet alleen de gewone tekst e-boeken, maar ook boeken met veel illustraties en voorleesfunctie zijn hier te vinden.

Onze boekjes zijn een succes! Ze worden veel gedownload en ouders en kinderen zijn enthousiast. Regelmatig zijn alle 5 de boekjes zichtbaar in de top van de hitlijst in de iBookstore.

AVI boekjes van Mus met voorleesfunctie (karaoke)

Inmiddels is de serie van Mus en Muis compleet. Er zijn twee boekjes verschenen op het niveau AVI start en drie boekjes op niveau AVI M4. De tekst wordt langzaam, duidelijk en levendig voorgelezen door Christine van Dreumel, logopediste en stemtherapeut. Tijdens het voorlezen licht de tekst op. Dit wordt ook wel karaoke genoemd.

De onderwerpen van de boekjes zijn spannend en de verhalen zitten vol vaart en humor. Mus is vaak een beetje bang. Muis doet juist erg stoer. De tekst is van Rian Visser, die voor beginnende lezers bij uitgeverij Gottmer een serie leeskoffertjes uitbracht en ook voor de educatieve uitgeverij Zwijsen en uitgeverij Delubas AVI leesboekjes schrijft. De stoere tekeningen zijn van Alex de Wolf, onder andere bekend van de serie geschiedenisboeken, zoals In een land hier ver vandaan. 

Hieronder ziet u de boekjes op een rij.
Een demoversie van de boekjes is gratis te downloaden in de iBook Store.

Hoe werkt het?

Hieronder ziet u een korte demonstratie van het boek. De handigste manier is natuurlijk om zelf even en demo te downloaden op uw iPad of iPhone en met uw kind te testen.

Onderwijs

Voor het onderwijs kunnen deze boekjes ingezet worden voor RALFI en connect lezen. Luister bijvoorbeeld eerst naar de pagina en lees hem daarna zelf. Door op de tekst te klikken kunt u deze nog een keer horen.
Ook zwakke lezers of kinderen die last hebben van dyslexie zullen op deze manier van lezen genieten. Wellicht kunt u ouders, die zelf niet goed Nederlands spreken, enthousiast maken om thuis met hun kinderen een meelees e-boekje te lezen.

Lees ook: Een nieuwe manier van (voor-)lezen! Prentenboeken en eerste leesboekjes in de iBookstore.

This entry was posted in E-book, Kinderboek, Onderwijs. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *