Apps

Privacy Policy apps

Zacht zijn de wolken

Begrippenversjes

Is een nijlpaardbaby klein of groot? Een auto rijdt hard, maar een kokosnoot is ook hard. Hoe zit dat? Tien prachtige gedichten over deze begrippen, die uitnodigen tot filosoferen met uw kind. Maar ook vol met beeld- en taalspelletjes. Wat is kaal? Of wat is diep? Tik het aan en zie wat er gebeurt. Voor de iets oudere kinderen zijn er gedichten om zelf te maken, te bewaren of zelfs om te versturen. Kortom, genoeg plezier voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Via een voor het kind afgesloten gedeelte in de app zijn suggesties voor ouders en verzorgers te lezen, om zoveel mogelijk plezier te hebben van Zacht zijn de wolken.

Deze app is mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds en is een samenwerking van Gottmer Uitgevers en Books2download.

Kijk voor meer informatie in Google Play.


Timo en het toverstokje

Timo_NJi_114Timo kan goed knutselen. Op een dag besluit hij een hondje te knutselen, een hondje dat echt kan blaffen. Maar als het hondje af is, komt er geen blafje uit. Boos gooit Timo het hondje op de grond, zo hard dat de staart afbreekt. Het staartje is zwart met een wit puntje eraan. Het lijkt wel een toverstokje! Als Timo met het stokje gaat zwaaien gebeuren er vreemde dingen…

Timo en het toverstokje wordt voorgelezen door Gerda Havertong, maar u kunt ook zelf voorlezen en uw eigen stem opnemen. U kunt met uw eigen stem gedurende geheel 2013 zelfs meedoen aan een voorleeswedstrijd met mooie prijzen. De app wordt u gratis aangeboden door het Nederlands Jeugdinstituut.

Schitterende illustraties van Klaas Verplancke, winnaar van de Bologna Ragazzi Award 2001 en vele andere prijzen.
Tekst van Rian Visser, schrijfster van meer dan 60 kinderboeken en diverse verhalen voor televisie.
Boordevol animaties, interactieve elementen en spannende geluidseffecten.

De eerste Timo app werd in 2012 in Bologna uitgeroepen tot een van de 20 beste kinderboeken apps in de wereld!
Voorgelezen door Gerda Havertong.
Met de mogelijkheid om uw eigen stem op te nemen.

Kijk voor meer informatie in Google Play.


Timo en het toverboek

Een interactief prentenboek voor iPad en iPhone Timo krijgt voor zijn verjaardag een prentenboek van oom Klaas. Het is een heel bijzonder boek, want als je het openmaakt zit je er midden in. Maar je mag het boek niet schudden, want dan raakt alles door de war. Een hilarisch prentenboek, dat je stiekem wel moet schudden! Laat zelf de borden uit de kast vallen en zie hoe moeder een taart bakt in de wasmachine.

Het boek begint met animatiefilmpjes waar je zelf doorheen bladert. Zodra Timo IN het boek verdwijnt, komt de lezer op interactieve pagina’s waar hij de gebeurtenissen kan beïnvloeden door schudden, blazen en klikken. Zodra het boek dichtklapt en Timo weer in de kamer is, springt de lezer eveneens uit het boek en bladert verder door de prachtige animatiefilmpjes. *****

Deze app kun je downloaden in de App Store.


Appie en opa

Zes grappige en filosofische voorleesverhalen, voorgelezen door Gerda Havertong.

Appie en opa zijn dikke vrienden. Ze gaan fietsen, wandelen en zwemmen. Appie mag vaak logeren en opa heeft alle tijd om met Appie diepzinnige gesprekjes te voeren.

De verhalen van Appie en opa worden al ruim 10 jaar voorgelezen op televisie.

Deze app is niet meer beschikbaar.


Het lettercircus

Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In ‘Het lettercircus’ worden de letters van het alfabet op een speelse wijze bekeken en geoefend. Ook de tweetekenklanken en dubbel tekenklanken komen aan bod.

Rijk geïllustreerd, met prachtige tekeningen van Mark Janssen.
– 30 letterverhalen, geschreven door Rian Visser.
– 30 prachtige zoekplaten boordevol letters: de letters maken geluid als je ze aanklikt.
– alfabet met geluid.

De leukste manier om het alfabet te leren!*****

Bij deze app hoort ook een papieren boek en een zeer uitgebreide digibordles. Zie digitaal.delubas.nl.

Deze app is niet meer beschikbaar.


Pigmentus de kleurentovenaar

App over kleuren voor kleuters
Tekst: Rian Visser
Illustraties: Mark Janssen

In de app staan negen gedichten over kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, roze, wit en bruin.

Daarnaast bevat de app tien voorleesverhalen over de kleurentovenaar Pigmentus. In de verhalen ontmoet Pigmentus verschillende sprookjesfiguren, zoals Roodkapje, de drie biggetjes, Goudlokje, Sneeuwwitje en de kikker met de gouden bal. Hij tovert voor het waterdraakje het vieze water van het meer prachtig schoon en blauw. Voor de koningin tovert hij oranje feestkleren, waarvan ze helemaal vrolijk wordt. En als de drie biggetjes roodverbrand zijn in de zon, tovert hij hun velletjes weer zacht en roze.

Alle verhalen worden voorgelezen door Christine van Dreumel.

Deze app is niet meer beschikbaar.


Daans reis om de wereld

Een avontuurlijk samenleesboek voor kinderen vanaf 7 jaar.
*** Een heel nieuw boekconcept! ***
15 hoofdstukken met geluid.

Het verhaal
Juf Petra vertelt over Daan, die een wereldreis maakt. Steeds meer mensen komen luisteren. Ze zitten tot in de vensterbank en onder de tafels. De oude school barst bijna! Dan komt er een onverwachte bezoeker die zorgt voor een verrassing, maar… houdt de school het nog?

Hoe werkt een samenleesapp?
Deze app is gemaakt om samen te lezen. Het kind leest de zwarte tekst (AVI M4). De voorleesstem in de app leest de blauwe tekst (AVI M5).
Die zinnen zijn namelijk een beetje moeilijker. Voor je het weet heeft uw kind een heel boek gelezen!

De tekst wordt voorgelezen door logopediste en stemacteur Christine van Dreumel.

Deze app is niet meer beschikbaar.


Daar komt aap

Opdrachtgever: Uitgeverij Gottmer

Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk. Vol energie stort hij zich van het ene baantje in het andere. Waar is Aap goed in? Wat kan Aap? Aap mislukt als kok en kapper, maar gelukkig mag hij Mier helpen in de plantsoenen. Dansend met een hark ontdekt Aap waar hij écht goed in is: gek doen. En hij verdient er ook nog geld mee!

Dit boekje ‘Aap naar de stad’ komt uit het leeskoffertje ‘daar komt aap’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI E3 en een leuk werkboekje. *****

Deze app is niet meer beschikbaar.


Haan, kip en hoen

haan, kip en hoenOpdrachtgever: Uitgeverij Gottmer

Op een dag vinden Kip en Haan een vreemde vogel op het strand. Het is Hoen. Hij komt van ver en is van uitputting op het strand in elkaar gezakt. Kip ontfermt zich over Hoen, maar Haan vindt het een vreemde vogel… Hoen gaat in een hok naast Kip en Haan wonen. Als ze naar de kermis gaan, blijkt dat Hoen sommige dingen veel beter kan dan Haan, zoals boksen en schieten met een geweer. Kip en Hoen gaan samen in de spin en hebben veel plezier, maar Haan wordt boos.

Dit boekje ‘Haan schiet mis’ komt uit het leeskoffertje ‘haan, kip en hoen’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI M4 en een leuk werkboekje. *****

Kijk voor meer informatie in Google Play.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren