De steen en de tijd, thematitel Kinderboekenweek 2020

Voorjaar 2020 verschijnt er een prentenboek over de geschiedenis: De steen en de tijd. De tekst is van Rian Visser en de illustraties zijn van Tineke Meirink.

Deze titel is een van de twintig thematitels van de CPNB!
Je kunt alle thematitels bekijken op www.kinderboekenweek.nl.

De steen en de tijd werpt een poëtische blik op de geschiedenis, bezien vanuit een zwerfkei.

In een ijstijd, 150.000 jaar geleden, glijdt een steen vanuit het noorden naar Nederland. De reis duurt eeuwen, maar de steen is geduldig. Dan smelt het ijs. Boeren zetten de steen rechtop en krijgen er een band mee. Later komen er Romeinen, ridders en stedelingen voorbij. De tijd gaat steeds sneller. Wie kijkt er nog om naar de steen?

De steen en de tijd
ISBN 9789491647260 (gebonden boek, 27 x 21 cm, 32 pagina’s)
Prijs: € 14,99
Bestellen

Een paar pagina’s uit het binnenwerk.

Schoolbezoeken

Om schoolbezoeken in de Kinderboekenweek voor te bereiden, heeft schrijfster Rian Visser bij drie verschillende tijdvakken poppenkleertjes gemaakt. Deze poppen zal ze gebruiken tijdens en na het voorlezen van het boek.
Boeken kan via de Schrijverscentrale. Rian bezoekt voor de afwisseling het liefst scholen met wisselende groepen: ook middenbouw en bovenbouw. Ook voor deze groepen heeft ze boeken met geschiedenisverhalen geschreven. Zie de pagina voor de Kinderboekenweek.

Digibordles

Bij het boek is ook een gratis digibordles (pdf) gemaakt.

   

This entry was posted in Kinderboek, Onderwijs and tagged , , , , . Bookmark the permalink.