De eerste gratis prentenboek app in Nederland

En wij maakten hem.

Apps en ‘echte’ boeken, gaan die wel samen? Digitaal publiceren zou ten koste zou gaan van het ‘echte’ papieren boek. Zou zomaar kunnen. Maar in opdracht van uitgeverij Gottmer maakten we een actie die laat zien dat beide vormen ook heel goed samen gaan. Sterker, waarbij apps zijn ingezet om papieren boeken te promoten.

De leeskoffertjes van Rian Visser zijn bij Gottmer al jaren een succes. Elk leeskoffertje bevat diverse leesboekjes en een leuk werkboekje. Door de drie verschillende AVI leesniveaus zijn ze ideaal voor beginnende lezertjes. Met het oog op de komende feestdagen heeft Gottmer de koffertjes extra willen ondersteunen met een leuke actie en vroeg ons om die te bedenken en te maken.

We maakten de eerste gratis kinderboekenapp in Nederland. In deze app voor  iPhone en iPad staat  het verhaaltje Aap in de stad uit het leeskoffertje Daar komt Aap. Als je geen iPhone of iPad hebt, kun je het ook als e-book op de actiesite www.leeskoffertjes.nl lezen. Hier vind je ook het deelnameformulier om kans te maken om zo’n leuk leeskoffertje te winnen.

Met AKO maakten we de afspraak dat de actie op hun site en in hun nieuwsbrief komt. Bovendien komt het e-book Aap in de stad gratis in hun speciale AKO reader app voor iPad. Voor scholen maakten we een gratis te downloaden digibordles. Spelend leren lezen, wie wil dat niet? Natuurlijk maken ook scholen kans op gratis leeskoffertjes.

Het laatste nieuws: Het gaat goed met de actie!
We zijn nog geen week verder en Aap in de stad is alleen al via iTunes bijna 3000 keer gedownload. En  we hebben al vele honderden deelnemers in de actie voor het winnen van gratis leeskoffertjes. De eerste winnaar is zelfs al bekend en staat al met naam en toenaam op de site.

This entry was posted in App, Kinderboek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to De eerste gratis prentenboek app in Nederland

  1. Edwin says:

    Hallo, leuk initiatief! Mag ik vragen met wie (welke partij) je de digibordlessen ontwikkelt?

  2. Pingback: Case: de app als promotiemiddel voor een fysiek boek - Publishr.nl | Publishr.nl - trends en ontwikkelingen in online uitgeven

Comments are closed.