Apps

Op deze pagina vindt u de interactieve boeken-apps van uitgeverij Books2download.
Deze zijn te bekijken op een smartphone of tablet.
Bovenaan vindt u onze eigen apps en onderaan de apps die in opdracht van andere uitgeverijen of instellingen gemaakt zijn.


Zacht zijn de wolken * Begrippenversjes

Zacht zijn de wolken

Is een nijlpaardbaby klein of groot? Een auto rijdt hard, maar een kokosnoot is ook hard. Hoe zit dat? Tien prachtige gedichten over deze begrippen, die uitnodigen tot filosoferen met uw kind. Maar ook vol met beeld- en taalspelletjes. Wat is kaal? Of wat is diep? Tik het aan en zie wat er gebeurt. Voor de iets oudere kinderen zijn er gedichten om zelf te maken, te bewaren of zelfs om te versturen. Kortom, genoeg plezier voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Via een voor het kind afgesloten gedeelte in de app zijn suggesties voor ouders en verzorgers te lezen, om zoveel mogelijk plezier te hebben van Zacht zijn de wolken.

Deze app is mede tot stand gekomen door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds en is een samenwerking van Gottmer Uitgevers en Books2download.

Kijk voor meer informatie in de App Store of op Google Play.


Timo_NJi_114Timo en het toverstokje * Nederlands Jeugdinstituut

Timo kan goed knutselen. Op een dag besluit hij een hondje te knutselen, een hondje dat echt kan blaffen. Maar als het hondje af is, komt er geen blafje uit. Boos gooit Timo het hondje op de grond, zo hard dat de staart afbreekt. Het staartje is zwart met een wit puntje eraan. Het lijkt wel een toverstokje! Als Timo met het stokje gaat zwaaien gebeuren er vreemde dingen…

Timo en het toverstokje wordt voorgelezen door Gerda Havertong, maar u kunt ook zelf voorlezen en uw eigen stem opnemen. U kunt met uw eigen stem gedurende geheel 2013 zelfs meedoen aan een voorleeswedstrijd met mooie prijzen. De app wordt u gratis aangeboden door het Nederlands Jeugdinstituut.

Schitterende illustraties van Klaas Verplancke, winnaar van de Bologna Ragazzi Award 2001 en vele andere prijzen.
Tekst van Rian Visser, schrijfster van meer dan 60 kinderboeken en diverse verhalen voor televisie.
Boordevol animaties, interactieve elementen en spannende geluidseffecten.

De eerste Timo app werd in 2012 in Bologna uitgeroepen tot een van de 20 beste kinderboeken apps in de wereld!
Voorgelezen door Gerda Havertong.
Met de mogelijkheid om uw eigen stem op te nemen.

Timo en het toverstokje, iPad
Timo en het toverstokje, Android


Timo en het toverboek

Een interactief prentenboek voor iPad en iPhone Timo krijgt voor zijn verjaardag een prentenboek van oom Klaas. Het is een heel bijzonder boek, want als je het openmaakt zit je er midden in. Maar je mag het boek niet schudden, want dan raakt alles door de war. Een hilarisch prentenboek, dat je stiekem wel moet schudden! Laat zelf de borden uit de kast vallen en zie hoe moeder een taart bakt in de wasmachine.

Het boek begint met animatiefilmpjes waar je zelf doorheen bladert. Zodra Timo IN het boek verdwijnt, komt de lezer op interactieve pagina’s waar hij de gebeurtenissen kan beïnvloeden door schudden, blazen en klikken. Zodra het boek dichtklapt en Timo weer in de kamer is, springt de lezer eveneens uit het boek en bladert verder door de prachtige animatiefilmpjes. *****

Kijk voor meer informatie in de iPad App Store. Bekijk de trailer op YouTube. Bekijk de gratis presentatie in pdf om te zien hoe de app gemaakt is. Ook zeer geschikt voor digibord.


Appie en opa

Zes grappige en filosofische voorleesverhalen, voorgelezen door Gerda Havertong.

Appie en opa zijn dikke vrienden. Ze gaan fietsen, wandelen en zwemmen. Appie mag vaak logeren en opa heeft alle tijd om met Appie diepzinnige gesprekjes te voeren.

De verhalen van Appie en opa worden al ruim 10 jaar voorgelezen op televisie.

Kijk voor meer informatie in de iPad App Store.


Het lettercircus

Voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar. Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Fien wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In ‘Het lettercircus’ worden de letters van het alfabet op een speelse wijze bekeken en geoefend. Ook de tweetekenklanken en dubbel tekenklanken komen aan bod.

Rijk geïllustreerd, met prachtige tekeningen van Mark Janssen.
– 30 letterverhalen, geschreven door Rian Visser.
– 30 prachtige zoekplaten boordevol letters: de letters maken geluid als je ze aanklikt.
– alfabet met geluid.

De leukste manier om het alfabet te leren!*****

Bij deze app hoort ook een papieren boek en een zeer uitgebreide digibordles. Zie digitaal.delubas.nl.

Kijk voor meer informatie in de iPad App Store.


Mus op het net

Voor beginnende lezers, AVI M4
Een hilarisch leesboekje op rijm over een Mus die lijdt aan internetverslaving.
Geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ook leuk als voorleesboekje.

Muis gaat op reis en Mus blijft alleen thuis. Dat vindt Mus niet zo fijn. Ze zal haar vriend Muis missen. Daarom leert Muis hoe Mus hem een mail kan sturen.
Op een grappige, eenvoudige manier leren kinderen tijdens het lezen over e-mail, surfen, chatten, gamen en internetverslaving. Mus heeft tegen haar verslaving een goede oplossing gevonden!

Test: Rian Visser heeft meer dan 60 kinderboeken op haar naam staan. Ze schrijft veel voor allereerste lezers. Meer informatie over haar boeken vindt u op www.rianvisser.nl.

Illustraties: Alex de Wolf maakte de prachtige tekeningen van Mus. Hij is bekend van de geschiedenisboeken die hij illustreert zoals ‘In een land hier ver vandaan’, ‘Lang geleden’ en ‘Overal en nergens’. Meer informatie over zijn boeken vindt u op www.alexdewolf.nl. *****

Meer informatie over de leesboekjes van Mus: www.schrijvenmetmus.nl. Kijk voor meer informatie over de app in de App Store.


Waar kom ik vandaan?

Lisa krijgt een zusje. Ze kan zich niet voorstellen dat zij ook zo’n kleine baby is geweest. Maar als ze niet geboren is, waar komt ze dán vandaan? Deze vraag wordt overal ter wereld door talloze kinderen gesteld. De antwoorden die Lisa krijgt zijn onwaarschijnlijk grappig. Lisa vraagt net zolang door totdat oma haar de waarheid vertelt. Een ideaal verhaal voor kinderen die net een zusje of broertje gekregen hebben.

Tekst: Rian Visser, www.rianvisser.nl
Illustraties: Tineke Meirink, www.tinekemeirink.nl
Voorgelezen door Barbara Labrie en 5 andere stemmen.

Kijk voor meer informatie over de app in de App Store.


10 Twitter Writing Tips10 Twitter Writing Tips

Deze app is een e-book app voor iPhone. Tien overeenkomsten tussen fictie schrijven en twitteren.

In tien hoofdstukken worden de literaire overeenkomsten beschreven. Leerzaam voor mensen die creatief schrijven en twitteren.

Hoe schrijf je boeiende tweets? Hoe zorg je dat je tweets geretweet worden? Hoe krijg je veel reply’s?

Meer informatie in de App Store.


Daar komt aap

Opdrachtgever: Uitgeverij Gottmer

Aap houdt van grappen maken en lekker luieren in de zon. Maar Aap heeft geld nodig om te eten en een huis te kopen. Daarom gaat Aap naar de stad op zoek naar werk. Vol energie stort hij zich van het ene baantje in het andere. Waar is Aap goed in? Wat kan Aap? Aap mislukt als kok en kapper, maar gelukkig mag hij Mier helpen in de plantsoenen. Dansend met een hark ontdekt Aap waar hij écht goed in is: gek doen. En hij verdient er ook nog geld mee!

Dit boekje ‘Aap naar de stad’ komt uit het leeskoffertje ‘daar komt aap’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI E3 en een leuk werkboekje. *****

Kijk voor meer informatie in de App Store.


Sproet, de stoutste pony van stal

Opdrachtgever: Uitgeverij Gottmer

Leesboekje voor beginnende lezertjes. “Er is een nieuwe pony op stal. Hij heet Sproet. Iedereen wil op hem rijden, want Sproet ziet er lief uit. Maar is hij dat ook?” ‘Sproet, de stoutste pony van stal’ is een app voor beginnende lezers. In deze app vind je een spannend verhaal over Sproet, een nieuwe pony in de manege, en Anne die zo dolgraag op paardrijles wil maar niet mag van haar moeder.

De beginnende lezers kunnen met hun vinger de tekst aanwijzen tijdens het lezen. Om dan niet per ongeluk te bladeren is het swipen verticaal ingesteld. Ga naar de volgende pagina door met je vinger van beneden naar boven te vegen. Leesniveau: AVI M4 Tekst: Rian Visser Illustraties: Margriet van Noort *****

Kijk voor meer informatie in de App Store.


haan, kip en hoenHaan, kip en hoen

Opdrachtgever: Uitgeverij Gottmer

Op een dag vinden Kip en Haan een vreemde vogel op het strand. Het is Hoen. Hij komt van ver en is van uitputting op het strand in elkaar gezakt. Kip ontfermt zich over Hoen, maar Haan vindt het een vreemde vogel… Hoen gaat in een hok naast Kip en Haan wonen. Als ze naar de kermis gaan, blijkt dat Hoen sommige dingen veel beter kan dan Haan, zoals boksen en schieten met een geweer. Kip en Hoen gaan samen in de spin en hebben veel plezier, maar Haan wordt boos.

Dit boekje ‘Haan schiet mis’ komt uit het leeskoffertje ‘haan, kip en hoen’ van Uitgeverij Gottmer. In dit koffertje zitten zes leesboekjes van AVI start tot en met AVI M4 en een leuk werkboekje. *****

Kijk voor meer informatie in de Google Play.