Diensten

Behalve als zelfstandig uitgever van digitale producten, werkt Books2download ook als producent en adviseur voor derden.

Apps voor iOS en Android

Books2download bedenkt, ontwerpt en produceert zowel boek apps, als apps die in bredere zin een verhaal moeten uitleggen.

·         Boek apps maken wij voor uitgevers. Enkele voorbeelden daarvan zijn ‘De gelukkige olifant’ naar het boek van Youp van ‘t Hek voor Uitgeverij Leopold en ‘Sproet’ van Gottmer Uitgevers. Doelgroep: Professionele uitgeverijen.

·         De tweede soort apps maken wij voor bedrijven, organisaties en overheden. Zo maakten wij een interactief digitaal ‘moordspel’ voor brugklassers waarbij gebruik wordt gemaakt van ingeprogrammeerde geo-locaties, een app over de canon van Zuid-Holland, waarin de 50 vensters op vier verschillende manieren zijn te doorzoeken of een app voor rijksambtenaren, waarin het belang van het functioneringsgesprek wordt uitgelegd en hoe de gebruikers van de app zich daarop voor kunnen bereiden. Allemaal voorbeelden van innovatieve oplossingen om enigszins ingewikkelde en uitgebreide inhoud op een toegankelijke manier te vertellen. Doelgroep: overheden, bedrijven, non-profit organisaties, educatieve instellingen.

Uitgeefadvies

Books2download is behalve producent ook uitgever van digitale producten, zoals e-books, apps en presentaties voor het digibord. Op veel gebieden zijn wij pioniers geweest. De ervaring die wij ermee opbouwden hebben wij – Rian Visser en Bert Vegelien – uitgebreid beschreven in ons boek ‘Digitaal publiceren’. Ons boek kan een goede start zijn, wanneer u meer wilt weten over nieuwe media. Voor gespecialiseerd advies zijn wij in te huren op uurbasis, per dagdeel of project.

Lezingen en workshops

Books2download heeft (vooral) voor scholen en bibliotheken een aantal standaard lezingen en workshops ontwikkeld. Onder het kopje ‘lezingen’ op deze site vindt u daar alle informatie over.

Daarnaast zijn op maat gemaakte lezingen altijd mogelijk. Dat kan gaan over de educatieve inzet van digitale middelen, maar bijvoorbeeld ook over de mogelijkheden en onmogelijkheden van apps en e-boeken; wat kan er allemaal en wat kan er (nog) niet? Of hoe zit het met de kosten en baten van het digitaal uitgeven? Wat zijn ontwikkelingen op het gebied van digitaal uitgeven en wat kunnen we nog verwachten? Kortom, als het enig raakvlak heeft met de inzet van digitale boeken in welke vorm ook, dan kunnen wij daarover onze kennis en ervaring met uw klanten of medewerkers delen. 

Klanten

Books2download werkte o.a. voor

Uitgeverij Leopold

Uitgeverij Zwijsen

Uitgeverij Gottmer

Uitgeverij Jongbloed

De Vlaamse overheid

A+O fonds Rijk

Erfgoedhuis Zuid-Holland

Bibliotheek Rijn en Venen i.s.m. Streekarchief Rijnlands Midden

Nederlandse Onderzoekschool voor de Astronomie (NOVA)

en vele anderen.