Archief

Sam Schoffel lost het op! Mooie app, anders dan andere.

Een enkele keer behandelen wij op onze site apps van collega’s. Maar dan moeten we ze wel erg leuk vinden. Zo’n app vonden wij in de App Store. Eentje die veel meer bekendheid verdient. Wij hebben het over de app van Sam Schoffel, de detective die voor twee repen chocola ieder mysterie oplost. De app is gemaakt naar het gelijknamige boek van Paul van Loon met hele mooie illustraties van Jan Jutte. Twee supertalenten bijeen gebracht.

Maar wat wij vooral zo leuk vinden is het concept. Is het een boek? Is het een spel? Wat maakt het uit. Het is in iedere geval leuk én educatief. Sam(antha) krijgt een zaak binnen om op te lossen en aan de hand van een aantal opdrachten kunnen de lezers van de app samen met Sam telkens verdachten wegstrepen, totdat het mysterie is ontrafeld. Of er nu iemand vermist is of iets is kwijt, voor Sam Schoffel is dat geen probleem.

De app is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 7, die het leuk vinden om te speuren of detective te spelen. Ze zullen zich er niet mee vervelen. Bovendien zijn de teksten van Paul van Loon heel grappig. Hij is niet voor niets één van Nederlands meest gelezen kinderboekenschrijvers.

Maar er is meer goed nieuws!
Kinderboekenweekactie: Van € 3,99 naar 79 cent!

Zojuist is het tweede Sam Schoffelboek verschenen. Het heet Sam Schoffel zoekt het uit en daarin moet Sam weer spannende raadsels oplossen. Om dat extra te vieren heeft uitgeverij Zwijsen de prijs van de Sam Schoffel app verlaagd van € 3,99 tot slechts 79 cent. Deze prijsactie geldt in de hele kinderboekenweek tot en met 13 oktober aanstaande. Kijk in de App Store!

Als kinderen (en hun ouders) nog meer willen weten van Sam Schoffel, dan kunnen ze terecht op de website van Sam. De app is geschikt voor de iPad.

Winnen! Door Paul van Loon gesigneerde boeken en gratis apps!

Bij Books2download kun je in de kinderboekenweek iedere dag een gratis app winnen. En je maakt kans op één van de drie door Paul van Loon gesigneerde nieuwe Sam Schoffel boeken.

Dat doe je zo:

Iedere dag staat er op www.pinterest.com/samschoffel een afbeelding met een vraag. Denk je het antwoord op die vraag te weten? Mail dan naar info@books2download.nl Je mag iedere dag meedoen. Sterker, als je dat doet maak je meer kans op de gesigneerde boeken.  

Winnaars van een gratis iPad app maken we dagelijks bekend op Pinterest. Na de kinderboekenweek trekken we uit de winnaars drie gelukkigen die een gesigneerd boek ontvangen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>