Archief

Digitaal publiceren is geheel vernieuwd én uitgebreid

Standaardwerk voor zelf publicerende schrijvers, illustratoren of fotografen én een informatiebron voor uitgevers.

In 2010 schreven Rian Visser en ik Digitaal publiceren. Met deze praktische gids in de vorm van een 7-stappenplan kon men leren om zelf een e-boek te maken en uit te geven. Dus naast de technische uitleg was er veel aandacht voor commerciële en juridische aspecten van het vak. En het boek kende meteen al veel handige bijlagen: voorbeeldbrieven om de rechten van je boek terug te claimen van een uitgever, voorbeelden van een samenwerkingsovereenkomsten, het modelcontract voor auteurs, etc. Toen we het schreven wisten we dat de ontwikkelingen snel zouden gaan en voorzagen we al dat er jaarlijks een update zou moeten komen. Vorig jaar maakten we de eerste update en zojuist is de derde herziene uitgave gereed gekomen.

Net als bij de eerste update hebben we verouderde informatie aangepast en nieuwe ontwikkelingen beschreven. Over nieuwe diensten van bepaalde aanbieders, zoals die van CB (voorheen Centraal Boekhuis), over de komst van de Nederlandse iBookstore, over nieuwe technische ontwikkelingen zoals ‘in the cloud’ lezen of over ePub 3, waarmee de mogelijkheden van een e-boek steeds meer in de buurt komen van een boek app.

Maar deze keer is er ook sprake van een grote uitbreiding. De uitleg is namelijk nog concreter en duidelijker geworden. De lezer wordt bijna letterlijk bij de hand genomen. Hoe maak je een account aan bij de iBookstore, hoe doe je dat bij de App Store of Google Play, hoe sluit je je aan bij CB, hoe vraag je een ISBN aan en wat kost het, waar kun je zonder ISBN verkopen en waar niet, wanneer is een PDF handiger en wanneer een ePub, bij wie kan ik mijn boek per stuk laten printen en wat zijn de voor- en nadelen daarvan… Antwoorden op al deze vragen en nog veel meer, worden op begrijpelijke wijze verteld en uitgelegd.

Digitaal publiceren is niet alleen een standaardwerk voor iedereen de zelf wil publiceren, maar zal tevens voor heel veel uitgevers nieuwe informatie bevatten. Digitaal publiceren is veel meer dan een kijkje in de keuken bij Books2download. Met dit boek delen we onze kennis die we in de laatste jaren hebben opgebouwd en nog steeds verder uitbreiden.

Digitaal Publiceren
Alles over apps en e-boeken voor schrijvers en uitgevers
Bert Vegelien en Rian Visser
ISBN 9789491647048
U kunt het boek downloaden bij elke online boekwinkel en in de iBookstore.
€ 14,99

2 comments to Digitaal publiceren is geheel vernieuwd én uitgebreid

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>