Archief

Verdiende aandacht, een bijzonder boek en een nog betere app

Ik krijg regelmatig de vraag of ik wat wil schrijven over kinderboek apps die me worden aangeboden, maar ik doe dat zelden op deze site. Wel schrijf ik soms over een app (met boek) voor volwassenen die mij op positieve wijze opvalt. Zo heb ik mijn enthousiasme gedeeld op dit blog over Alles ruikt naar chocola van Sidney Vollmer. Een uitstekende roman in boekvorm met een nog veel mooiere app. Deze keer werkte ik graag mee aan een blogtournee voor het boek en de app Verdiende aandacht van Klaas Weima.

Klaas Weima is een marketeer die in zijn boek Verdiende aandacht uitlegt dat gekochte aandacht steeds minder effectief is. Aandacht moet je dus verdienen. Als merk besta je slechts bij de gratie van de perceptie, waardering en de verhalen van de mensen. Dat was in mijn ogen altijd al zo, maar met behulp van sociale media heeft iedereen een stem gekregen die hij of zij luid kan laten horen. Praten tegen mensen kan dus als merk niet meer. Je zult mét ze moeten praten. En dat verandert het ‘spel’ natuurlijk behoorlijk. Klaas is expert op het gebied van het bouwen van merken in het digitale tijdperk.

Hoewel ik zelf marketeer ben, is dit niet een blog voor marketeers. Toch beschrijf ik dit boek en de app hier graag. Iedereen die zichzelf wil manifesteren op professionele wijze heeft veel aan de visie van Weima. Of je nu schrijver bent, illustrator of zelfstandig uitgever en of je nu veel of weinig budget hebt. Als schrijver probeer je ook van je naam een merk te maken.

Weima geeft duidelijk een eigen visie, maar ondersteunt en lardeert dat met 50 interviews met grote marketingnamen zoals Joseph Jaffe, Guy Kawasaki of Philip Kottler, met digitale visionairs als Jim Stolze of Erwin Blom en bovendien met mijn persoonlijke uitgeefheld Tim O’Reilly. Een praktisch handboek waarin nieuwe communicatiemodellen aan de orde komen en aansprekende cases worden beschreven (Nijntje!). Het boek is een handzame reisplanner naar verdiende aandacht, zonder dat het voorschrijft wat je moet doen.

Naast de inhoud is Verdiende aandacht ook zeer innovatief in multimediale zin. De 50 interviews zijn via het scannen (met je smartphone) van de QR-codes in het boek direct te beluisteren. Maar nog mooier is de iPad app. Deze app geeft niet alleen de totale inhoud van het boek, maar ook nog tal van extra’s zoals geanimeerde infographics,  een interactieve reisplanner naar verdiende aandacht, tientallen en tientallen directe links naar websites en podcasts, de mogelijkheid om bookmarks te maken en – ook niet onbelangrijk – om direct contact op te nemen met de schrijver.

Persoonlijk had ik voldoende gehad aan de app voor € 4,99 omdat deze meer biedt dan het boek van € 25,-. Maar misschien ben ik te digitaal ingesteld om het zonder het boek te willen doen. Beide zijn daarom wat mij betreft aanraders.

1 comment to Verdiende aandacht, een bijzonder boek en een nog betere app

  • Dank Bert, voor de leuke post als onderdeel van het blogtournee. Fijn dat je een uitzondering hebt willen maken op je reguliere posts, en dit keer een marketingboek wilde reviewen.

    Groet!

    Klaas

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>