Archief

Wilt u onze nieuwe Peuter app testen?

LinkedInDeliciousDelen/Bookmark

Peuter appBent u ouder, grootouder, oom, tante of verzorger van een peuter (2,5 tot 4 jaar), heeft u een iPad én vindt u het leuk  om ons  te helpen? In dat geval zijn we naar u op zoek.

Onze nieuwe Peuter app voor de iPad is bijna klaar. Het is een educatieve app voor peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. Wij hebben voor deze app samen met deskundigen de ontwikkelings- en leerfase van de peuter onderzocht en spelopdrachten gemaakt die hier nauw op aansluiten. Bij elke spelletje kan de ouder of leidster lezen welke vaardigheden de peuter hiermee oefent. De app bevat 6 Spelletjes met elk 10 opdrachten, variërend van motorische oefeningen tot het leren van vergelijkingen of het benoemen van auditieve waarnemingen.  Door deze didactische opbouw onderscheidt de app zich van veel andere, waarin vaak zomaar een spelletje gepresenteerd wordt.

Juist voor peuters is de navigatie erg belangrijk. Sommige knoppen moeten ze zelf kunnen bedienen; andere mogen juist niet hun aandacht trekken, want deze zijn voor de ouders. Wat trekt hun  aandacht en wat niet? En kan de peuter wel goed aantikken wat we bedoelen? De fijne motoriek is immers nog niet geheel ontwikkeld. Ook hiervoor hebben we grondig onderzoek gedaan.

Maar goed, dat kunnen wij en onze adviseurs wel allemaal bedenken, misschien is ondanks de inspanning toch iets aan onze aandacht ontsnapt en hebben u en uw peuter een suggestie om de app nóg beter te maken.

Wij zoeken 10 personen die de app voor ons willen recenseren, voordat we hem ter verkoop in de App Store aanbieden. Omdat we veel meer reacties verwachten dan deze 10, vragen wij u om in een mail naar info@books2download.nl zo duidelijk mogelijk aan te geven waarom u de app wilt testen. Geef daarbij ook precies aan hoe oud uw peuter is. Uit de mails kiezen wij ons testteam.

Hoe gaat het daarna in zijn werk?

Als u voor ons gaat testen, krijgt u van ons een uitnodiging om in een zogenaamde gesloten testkring de app op uw eigen iPad te kunnen bekijken. Hoe dat gaat, leggen we dan wel uit, maar het is allemaal heel simpel.

Als tester verwachten we van u dat u de app zowel technisch als inhoudelijk goed beoordeelt. Technisch, in de zin of alles werkt zoals wij dat bedoeld hebben. Dus ook of uw peuter er snel zelf mee overweg kan. Met inhoudelijk bedoelen we natuurlijk of u de app goed vindt en of u eventuele suggesties heeft. Dit vragen wij u geheel open. Er komen dus geen vragenlijstjes aan te pas.

Uw mening ontvangen wij dan graag na maximaal 3 dagen van u terug. Aan de hand van de reacties kijken wij of we de app op onderdelen moeten aanpassen.

Als dank voor uw medewerking sturen wij u de gratis code voor de app zo gauw hij officieel te koop staat in de App Store.

Noot: We hebben deze app bedoeld voor kinderen tót 4 jaar en dus niet tot en met 4 jaar. Op die leeftijd scheelt dat veel. Hoewel de app voor kinderen van 4 jaar zeker leuk is, willen voor de test echt met peuters werken.

19 comments to Wilt u onze nieuwe Peuter app testen?

 • wil

  Hoi,
  Ik wil ook wel mee doen met testen. Heb een zoontje van 3 die spelen op de ipad erg leuk vindt.

 • Nicole

  Graag wil ik de app uitgebreid testen bij me kinderen van 3 en 4,5 jr oud. Metname of ze ook gebruiksvriendelijk zijn voor de kids.

 • sonya

  ik ben gastouder en heb 2 kids van 2,5. deze zitten graag met de ipad! ik wil zeker meeoen

 • Karin

  Lijkt me leuk om een keer te doen. Mijn kind net 3 speelt regelmatig op de pad. Hij heeft dan duidelijk zijn mening (en ik ook). Vraag me dan altijd af of het zin heeft om er positieve en negatieve opmerkingen over te maken. Ben benieuwd wat mijn zoontje en ik van jullie app vinden.
  Groetjes Karin Lambregts

 • Dimitri

  Wij hebben zeker interesse! Noa is bijna 2,5 jaar en ze is gek op Dikkie Dik op de iPad. Als ik voor het naar bed gaan voorstel om Dikkie Dik te lezen en de iPad aangeef, unlockt ze deze zelf en start ze de app op, om vervolgens ook zelf een boekje te kiezen en daardoorheen te bladeren. Geweldig!

 • Wij zijn een bureau dat onderzoek doet naar de gebruikservaringen. We presenteren momenteel op internationale conferenties mbt gebruiksvriendelijkheid over de huidige staat van de appstores en apps. Die laat op dit moment nog veel te wensen over als het gaat om goede kwaliteit voor jonge kinderen. We zouden graag een positief voorbeeld willen kunnen opnemen in onze presentatie. Jullie app klinkt als een kanshebber.

 • Paula

  Mijn dochter vindt de ipad geweldig. En als ze er nog iets van kan leren, is het mooi meegenomen.
  Wij willen wel mee doen.

 • martine

  hallo,
  wat ontzettend leuk dat jullie een peuter app hebben gemaakt. Er zijn er nl niet veel die ook bv motoriek spelletjes bevatten. Graag zou ik (basisschoollkr) met mijn kleine meid van 2 1/2 jaar de peuter app testen. Ze is helemaal wild van de ipad en kan er niet afblijven. Ze doet inmiddels ook zelf spelletjes en zo ook haar twee grote zussen van 6 en 5.
  Wat een mooie ontwikkeling, die ipad apps. Graag zou ik deelnemen en helpen de app zo compleet mogelijk te maken door te testen. Nou ja..ik…mijn kleine dame..

 • Sylvia

  Mijn zoontje van 3 is erg vaardig op de iPad. Snel en behendig. De meeste apps zijn engels-talig. Leuk als hij een Nederlands-talige app kan verkennen, voordat ie dalijk beter Engels dan Nederlands spreekt zodra hij naar school mag ;-)
  Count us in !!! Alvast bedankt

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


eight − 1 =