Archief

De Gelukkige Olifant: prachtige app naar het eerste kinderboek van Youp van ’t Hek

De gelukkige olifantEen enkele keer krijg je wat je graag wilt hebben. Zo ging het met mij, toen ik hoorde dat Youp van ’t Hek zijn eerste kinderboek had geschreven. Een humoristisch en aandoenlijk boek met hele mooie en charmante illustraties van Georgien Overwater. Kort nadat ik het boek voor het eerst zag, kreeg ik van uitgeverij Leopold de vraag of ik er een app van konden maken. Een gedroomde opdracht, die ik samen met Books2download kon verwezenlijken.

De Gelukkige Olifant gaat over Lars, die dikke vrienden is met de wilde dieren in het bos en over een olifant die eerst heel verdrietig is. Maar het is een geïllustreerd voorleesboek en dat levert niet altijd de leukste app op. Je hebt dan immers veel tekst en weinig beeld. Wat in het boek heel mooi is, wordt in een app al gauw saai. Je kunt te weinig gebruik maken van de mogelijkheden dat het medium je geeft.

Daarom is het boek sterk bewerkt, voordat we er een app van maakten. Het beeld werd leidend en de tekst ondersteunend. En hoewel het over hetzelfde verhaal gaat en ze hetzelfde heten, zijn app en boek heel verschillend maar beide op hun eigen manier ontzettend leuk voor kinderen.

Youp van ’t Hek spreekt zijn app in

Youp van ’t Hek spreekt zijn app in.

Wat de app ook heel bijzonder maakt is dat Youp zelf niet alleen het verhaal vertelt, maar ook de stemmen van het jongetje Lars, van de circusdirecteur en van alle dieren voor zijn rekening neemt. Van de olifant tot aan de aap, van de tijger tot de vissen en van nog veel meer dieren. Dat is best knap, want die stemmen geven niet alleen de verschillende dieren weer, maar vooral de verschillende karakters. Voor wie het al niet wist, Youp toont zich een rasverteller. Hier zie je hem in onze studio aan het werk.

Deze humoristische app met geweldige animaties en veel interactiviteit maakten wij in samenwerking met Appsmakers.

Noot! Mochten er media zijn, die een recensie willen schrijven over De gelukkige olifant, laat het ons even weten, dan zorgen we dat er een promocode jullie kant op gaat.

5 comments to De Gelukkige Olifant: prachtige app naar het eerste kinderboek van Youp van ’t Hek

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>