Archief

Kinderboeken-apps in soorten en maten

LinkedInDeliciousDelen/Bookmark

Afgelopen weken zijn er diverse leuke, nieuwe kinderboeken-apps verschenen. Er bestaan apps in allerlei soorten en maten. Kinderboeken-apps worden steeds populairder. Zelfs de meest geavanceerde app is nog vele malen goedkoper dan een papieren prentenboek. De technische mogelijkheden zijn enorm en voor uw kinderen vormen ze een goede en leerzame aanvulling op hun boekenkast. In dit artikel willen we drie soorten apps aan u laten zien.

Haan, kip en hoendaar komt aap1. Leesboekjes-apps voor beginnende lezers

Een goed voorbeeld hiervan is daar komt aap. Dit is een leesboekje voor beginnende lezers. Deze app is ruim 35.000 keer gedownload. “Mijn zoon is voor het eerst zelf aan het lezen! Geweldig!” schrijft een moeder in de App Store. De app bevat geen geluid en animaties, omdat deze enkel afleiden van het doel: kinderen laten lezen. De vergelijkbare Android app haan, kip en hoen is ruim 12.000 keer gedownload. Beide apps zijn gratis!Sproet, de stoutste pony van stalMus op het net

Volgens dit concept heeft Books2download in opdracht van uitgeverij Gottmer Sproet, de stoutste pony van stal ontwikkeld. In eigen beheer is Mus op het net verschenen. Beide leesboekjes kosten maar € 0,79. Goedkoper kunt u nergens een goed leesboekje aanschaffen! De boekjes zijn ook geschikt om voor te lezen.
Meer info.

2. Apps volgens een vast stramien

NippertjeHet succesvolle prentenboek Nippertje van Rian Visser is nu door uitgeverij Gottmer als app uitgebracht. De opzet is volgens een vast stramien gemaakt, net als alle andere Fundels apps. Fundels is een bibliotheek van geanimeerde prentenboeken. De app Nippertje is zelfstandig als app aan te schaffen. Het verhaal is als filmpje (animatie) te bekijken, als prentenboek en er zijn losse spelletjes aan toegevoegd, zoals memory, kleurplaten en zelf een animatie maken. Een zeer rijke prentenboek-app, voor maar € 3,99.
Meer info.

3. Apps à la carte

Timo en het toverboek - IPhoneTimo en het toverboek - iPadOnze app Timo en het toverboek heeft veel lovende recensties gekregen. In deze rijke app zijn de animaties en interactieve elementen ín het verhaal verwerkt. U kunt de borden uit de kast laten vallen, Timo opblazen, bolletjes wol afrollen. Allemaal interactieve elementen die het verhaalbegrip versterken en leesplezier vergroten. De iPhoneversie heeft een update gekregen, waarin het bladeren in de app verbeterd is. De iPhone app kost slechts € 2,99Download hem nu!

Youp van ’t Hek spreekt zijn app in

Youp van ’t Hek spreekt zijn app in.

De gelukkige olifantBooks2download heeft samen met Appsmakers en in opdracht van uitgeverij Leopold een app à la carte gemaakt van het verhaal De gelukkige olifant van Youp van ’t Hek. Op elke pagina is origineel een interactief element verwerkt, die het lezen van dit digitale prentenboek tot een ware belevenis maakt. Binnenkort in de App Store!

1 comment to Kinderboeken-apps in soorten en maten

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− two = 6