Archief

Vernieuwde uitgave van Digitaal publiceren

Digitaal PublicerenGRATIS voor elke 10e inschrijver van onze Books2download Nieuwsbrief!

Vorig jaar schreven Rian Visser en ik het e-boek Digitaal publiceren, een duidelijke handleiding in 7 stappen hoe je als schrijver zelf in digitale vorm kunt uitgeven. Dagelijks merken wij dat de interesse voor het zelf kunnen publiceren groot is. Van beginnende schrijvers, maar ook van gevestigde schrijvers, omdat ze hun backlist graag weer een nieuw leven willen geven. Voor al diegenen is dit e-boek bedoeld.

Wij sloten het boek destijds af met de woorden dat er op dit terrein telkens vernieuwingen plaatsvinden, in technische zin, in de zin van media, met betrekking tot juridische afspraken of door de komst van nieuwe aanbieders van (nieuwe) diensten. Daarom is ons boek vanaf vandaag als herziene uitgave te koop. Behalve dat we hebben gekeken of alles nog klopte wat we toen schreven, hebben we deze keer meer verteld over Printing on Demand en hebben wij een bijlage over apps geschreven. Beide onderwerpen zijn een beetje een buitenbeentje in ons boekje.

Printing on Demand, apps en modelcontract

Printing on Demand levert immers een fysiek boek op en dat is wat anders dan waar dit boek eigenlijk over gaat. Maar ten eerste is het een logisch voortvloeisel uit hetgeen je digitaal kunt maken en ten tweede zullen vele kopers van ons boek geïnteresseerd zijn in deze informatie.

Apps hebben natuurlijk wel alles te maken met digitaal publiceren, maar is een buitenbeentje omdat het als schrijver zonder programmeerkennis niet mogelijk is zelf een app te maken. Het inhuren van een programmeur is een kostbare zaak. Maar een hot item als apps kunnen we natuurlijk niet buiten beschouwing laten en basiskennis hierover is zeker handig.

Een andere belangrijke wijziging die we hebben kunnen meenemen, is het zojuist vernieuwde Modelcontract, zoals dat is ontstaan uit de onderhandelingen tussen de Vereniging van Letterkundigen (VvL) en de Literaire Uitgeversgroep (LUG). Het vorig jaar opgestelde e-boek addendum is daarmee voor nieuwe titels komen te vervallen, omdat de inhoud ervan (in aangepaste vorm) is opgenomen in het nieuwe Modelcontract. U leest over de belangrijkste wijzigingen in ons boek.

Win een exemplaar!

Mensen die ons boek reeds kochten, sturen wij per mail gratis de herziene versie. Bovendien geven wij het e-boek Digitaal publiceren gratis aan iedere 10e inschrijver voor onze Books2download Nieuwsbrief. U kunt zich rechts van dit artikel opgeven.

Bestellen. Via iBookstore.

Winnaars
A. van de Geest
Karel S.
H. van der Jeught

2 comments to Vernieuwde uitgave van Digitaal publiceren

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>