Archief

HIJ IS ER! Timo en het toverboek – pocket, de iPhone app!

Timo iPhoneZeven maanden nadat we hem als iPad app lanceerden is Timo er nu ook voor de iPhone. En hij is zó mooi.

Door de veelheid van interactieve elementen per pagina, dacht ik lange tijd niet dat we Timo geschikt konden maken voor zo’n klein schermpje, maar animator Stefan de Groot, Rian Visser in haar hoedanigheid als vormgeefster en niet in de laatste plaats programmeur Jeffrey Snijder hebben het geflikt. Het is allemaal heel scherp en direct op zo’n iPhone. Een heel andere ervaring dan bij de iPad.
Timo en het toverboek ‘pocket’
heeft meer pagina’s, omdat we de grote pagina’s van de iPad waarop veel gebeurde, op moesten knippen. Daarnaast zijn er een paar nieuwe interactieve elementen toegevoegd. Klik bijvoorbeeld eens op de taartjes!

Wij hebben hoge verwachtingen en in tegenstelling tot de iPad Timo, maken we deze keer geen lite-versie. Daarentegen hebben we een tijdelijke introductieprijs van € 1,59. Pak je kans dus, want binnenkort gaat Timo en het toverboek – pocket € 2,99 kosten.

Let wel op: Gezien de ‘rijkheid’ van de app, draait hij op een iPhone 3GS en hoger. Lagere iPhone versies kunnen Timo helaas niet aan qua geheugen.

De media over Timo voor iPad

• Volkskrant: Dit digitale prentenboek geldt als schoolvoorbeeld voor hoe het wél moet.
• NRC: Hiermee is een nieuwe kunstvorm ontstaan en de wereld iets magischer geworden.
• Parool: Timo en het toverboek springt eruit omdat hier echt gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van de iPad.
• Dutch cowgirls: Deze app is echt leuk. Het is niet simpelweg een versie met wat geanimeerde illustraties, maar de app bevat een aantal bijzondere, interactieve mogelijkhede die zorgen ervoor dat kids echt met het boek kunnen spelen.
• iPadclub: Al jarenlang is ‘Timo en het toverboek’ van Rian Visser een bestseller bij de kinderboeken. De app is een mooie weergave van het verhaal

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>