Archief

(Nederlands) Open brief uitgeverij Clavis

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

7 comments to (Nederlands) Open brief uitgeverij Clavis

 • diet

  Misschien is het iets Belgisch om zo’n puur zakelijke, formele brief te sturen? Laten we ze het voordeel van de twijfel geven, wie weet valt het allemaal mee!

 • Aan de positieve kant, na de aanstelling van Vanden Poel waren alle openstaande rekening nog dezelfde week betaald.

  Anderzijds heeft de ervaring mij geleerd dat bij de aanstelling van CEO’s en manangers heel vaak meer voor de bijl gaat dan alleen maar de problemen die opgelost dienen te worden. Menselijkheid, warmte en creativiteit in een bedrijf zijn daarbij de eerste slachtoffers. Geen betere illustratie hiervoor dan deze brief. Hij lijkt wel door een machine opgesteld.

 • Clavis, de uitgeverij, waar dromen lang dromen blijven….

 • Ridder

  Het maakt niet uit of er boekjes of verwarmingen in de opslagplaats liggen. Het maakt uit of er een verkoopsstrategie is; welke dat is; of er een management is; en welke vorm dat is; of er een leiding is; en wie dat ook effectief is….
  Tot februari was er “hormonaal beleid”. Ofwel knikte je braaf ja, smeekte je op je knieen voor geld; hield je je vooral klein en paste je in de kraam. Ofwel; zoals ik, had je een grote mond, en werd je “verbannen”.
  Ik ben blij dat hij de leiding heeft. Omdat ik weet dat het nu alleszinds veel eerlijker eraan toe gaat. Inderdaad; boekjes zijn geen verwarmingsonderdelen. Maar ik kan je garanderen dat een leidinggevend figuur die dit soort mis-toestanden moet herstellen best meer afweet over leiding geven. In dit stadium denk ik zelfs dat de boekjes even op de tweede plaats staan. Eerst alles herstellen, financieel en menselijk. Daarna komen misschien opnieuw toekomstdromen. Ik ben tevreden en geloof erin.

 • Stef

  Wat een kille brief. Mij benieuwd of dit wel gaat werken, maar het lijkt me dat een aantal relaties (zeker ook intern) danig verstoord zijn.

 • Dank voor je reactie Ted. Je maakte me even hard aan het lachen.

 • Ted

  Wat een flutbrief van Clavis, zeg. Als je je relaties zo onpersoonlijk benadert, zonder zelfs maar met de naam van een persoon te ondertekenen, belooft dat toch niet echt veel goeds. Natuurlijk verdient Vanden Poel welwillendheid en tegemoetkoming, maar of iemand die uit de verwarmingshoek komt nou de meest aangewezen persoon is om een uitgeverij te leiden?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>