Archief

(Nederlands) Van schrijver tot bedelaar (over Uitgeverij Clavis)

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

317 comments to (Nederlands) Van schrijver tot bedelaar (over Uitgeverij Clavis)

  • Ik hoorde deze week van een illustratrice dat ze al maanden wacht op haar royalty’s. Het ging om ongeveer € 2000,-. Triest.

    Dit mag niet. Royalty’s is gewoon iets waar je recht op hebt. Je bent als schrijver en illustrator kwetsbaar. Je hebt geen enkele manier om er op een aardige manier voor te zorgen dat je dat geld krijgt en een verstoorde relatie betekent dat misschien al je boeken wel opgeheven worden. Ik weet het. Dat is met mijn werk bij Clavis ook gebeurd.

    Zolang er nog projecten lopen kun je zorgen dat je die dwarsboomt door bijvoorbeeld je nieuwe werk niet in te leveren. Maar verschijnt er geen nieuw boek, dan is het lastig.

    Iedereen weet nu in elk geval dat hij niet de enige is. Gebruik die kracht om samen te protesteren, zou ik zeggen. Bedenk een actie: schrijf een open brief naar de media. Individuele acties worden afgestraft, maar als groep sta je sterk.

    En meld het bij BnO, VvL en VAV. Zij zijn ervoor om te helpen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>