Archief

(Nederlands) Een achterhoedegevecht

Sorry, this entry is only available in Nederlands.

3 comments to (Nederlands) Een achterhoedegevecht

 • Ellen

  Wat een kansloos acherhoede-gevecht. Ben het helemaal met je eens.

  Als jij als persoon vast wilt houden aan de levensstijl van 1950, ga gerust je gang. Maar val mij er niet mee lastig, terwijl ik lekker een ebook met m’n zoontjes zit te lezen :-)

  En als je als uitgever zo’n houding hebt? Dan wens ik je bedrijf heel veel sterkte en hoop ik dat je personeel snel elders een goede werkplek vindt. Wie zit er nou te wachten op bedrijven die in hun eigen vak niet willen innoveren, niet uitproberen en niet willen bijblijven?

 • Op zich is de discussie over een verschijningsvorm natuurlijk van alle tijden. Tijdens de vroege boekdrukkunst was er al discussie over bepaalde illustraties.

  Maar dat je je aan de discussie onttrekt (‘Ga er vooral mee door zonder mij’) is natuurlijk wachten op een gemiste kans.

  E-books, e-readers en ipad’s zijn in Nederland nog lang niet gemeengoed, dus nu al gepasseerde stations benoemen is een beetje gevaarlijk.

  • Ik onttrek me inderdaad een beetje aan het discours, Guus. Ik wil met iedereen praten over de route die we kunnen kiezen; ik heb minder zin om dat te doen met mensen die niet op weg willen. E-readers, e-books en tablets zijn nog geen gemeengoed, maar je hoeft niet een groot visionair te zijn om te weten dat zoiets een kwestie van tijd is. Ik wil er uitdrukkelijk aan toevoegen dat ik respect heb voor schrijvers die geen zin hebben in de digitale mogelijkheden, maar ik vind het onterecht om te dreigen met ‘verloedering’. Ik zag zelfs al de suggestie dat het ten koste van de kinderen zou gaan. Die pretentie ergert mij.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>